VIDEO: Zakaj bi morale ženske več trenirati za moč!

Če želite vidno oblikovati svoje mišice oz. povečati mišični tonus in ga tudi obdržati, čimprej začnite z vajami za moč. Samo z aerobno vadbo si ne boste oblikovali telesa enako učinkovito kot z vajami za moč. Dokazano je namreč, da preveč aerobne vadbe lahko povzroči pretirano izgubo mišične mase. Resnica je, da potrebujete oboje, vadbo za moč in aerobno vadbo. Še posebej, če želite kuriti maščobe in pridobivati mišice. Ob tem je dobro vedeti tudi to, več kot imamo mišične mase, več kalorij pokurimo tudi v mirovanju. Drugače povedano, več mišic kot imate, lažje in hitreje boste porabljali kalorije in topili odvečno maščobo. In, če ste se morda spraševali. Pri vadbi za moč in aerobni vadbi porabite približno enako število kalorij, če omejite čas počitka med vajami za moč.

Ne skrbite, ne boste postali preveč mišičasti
Če vas skrbi, da bi zaradi vadbe z utežmi dobili ogromne mišice, je ta strah povsem odveč. Vaše telo namreč preprosto nikoli ne more proizvesti in ne bo proizvedlo dovolj testosterona, da bi postali mišičnjakinja. Izjema je seveda, če se odločite postati bodibilderka in več let vsak dan dvigujete zelo težke uteži. Biti močan, imeti dober mišični tonus je zdravo, ženstveno in zapeljivo seksi.

Trening za moč krepi samozavest
Osebno obožujem trening za moč tudi zato, ker mi izjemno okrepi samozavest. Pri vajah za moč je potrebno ohranjati fokus ter pravilno in počasno izvedbo, kar zahteva 100 odstotkov moje telesne in psihične energije. Ko to izvedem, se počutim fantastično. Kot, da sem dosegla sicer nekaj majhnega, a osupljivega, v le nekaj minutah. Po koncu treninga za moč čutim, kako mi mišice drgetajo, kot, da sem bolj napeta, imam manj maščobe, sem višja in močnejša, kar pravzaprav, če se tako počutim, tudi sem.

Dodatni 4 fantastični razlogi, da začnete z vadbo za moč
– Z vadbo za moč boste hitreje dvignili razpoloženje, kot če bi izvajali samo aerobno vadbo.
– Z vadbo za moč boste bolj učinkovito popravili držo, se morda za vedno znebili bolečin v sklepih in pozdravili nekatere poškodbe.
– Vadba za moč koristi tudi možganom.
– Vadba za moč vam bo povečala željo po spolnosti.

VIDEO: 6 vaj za moč
Vse vaje lahko izvedete samo z enim pripomočkom, v kolikor doma nimate ročk in kettlebella. Vaje so izsek polnega treninga iz Bodylift spletnega GYMa.

Zaupaj mi mail in bodi na tekočem o Bodylift dogajanju

DELI

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments