Bučke so zakon! + RECEPT

Bučke so neverjetno nizkokalorični izdelek in nekaj najboljšega, kar lahko zaužijete, če ste na dieti. Zaradi visoke vsebnosti vlaken vam nudijo občutek sitosti še nekaj časa po obroku. Poleg tega so bučke zelenjava, ki so sestavljene iz skoraj 95% vode  in posledično lažje prebavljive. Koristne so za zmanjšanje teže in krepitev srca, uravnavajo holesterol in preprečujejo bolezni sečil, imajo protivnetne lastnosti in ščitijo pred sladkorno boleznijo. Olupek in koža bučk sta še posebej bogata z antioksidanti, zato jih nikar ne lupite.

Energijska vrednost
Energijska vrednost na 100 gramov surovih bučk z lupino znaša 16 kcal/69 kJ. Od tega imajo bučke 3,4 % ogljikovih hidratov, 1,2 % proteinov in 0,2 % maščob. Poleg tega vsebujejo še; vitamin C, molibden, vitamine B1, B2, B3, B6, mangan, kalij, magnezij, fosfor in omega 3 maščobe.

BODYLIFT RECEPTI Z BUČKAMI:
Pri kuhi lahko uporabljamo same bučke ali pa njihove cvetove. Zaradi nevtralnega okusa, odlično vsrkajo vse okuse, ki jo obdajajo. Rade imajo olivno olje in česen, med začimbnicami pa se najbolje ujemajo z meto, baziliko, origanom in koprom ter rožmarinom.

CRUNCHY PALČKE IZ BUČK

TOPLA SOLATA IZ BUČK

BUČKE S PARADIŽNIKOM, MOCARELO IN BAZILIKO IZ PEČICE👇😋

Sestavine:
– polovica srednje velike bučke
– polovica velikega mesnata paradižnika
– 1 strok česna
– 1 žlica olivnega olja
– sol
– 50 g naribane mocarele
– pest grobo naribanega parmezana
– nekaj vejic sveže bazilike

Postopek:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija. Zelenjavo operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Česen olupimo in ga drobno sesekljamo. Paradižnik narežemo na tanke rezine, ki jih prerežemo na pol.

2. Bučki po dolžini prerežemo na pol. Da bodo polovičke lažje stale v pekaču, jim na spodnji strani odrežemo tanek sloj lupine. Polovičke bučk zložimo v pekač, ki smo ga namastili z olivnim oljem.

3. V skledici zmešamo sesekljan česen, olivno olje in sol. S pripravljeno mešanico premažemo polovičko bučke, nato pa jih obložimo z rezinami paradižnika. Tudi rezine paradižnika premažemo s pripravljeno mešanico. Pekač za 15 minut potisnemo v ogreto pečico.

4. V skledici zmešamo naribano mocarelo in parmezan. Baziliko oplaknemo pod tekočo vodo in jo osušimo.

5. Pekač vzamemo iz pečice ter bučke obložimo z naribanim sirom in natrganimi listki bazilike. Pekač potisnemo v ogreto pečico še za 10-15 minut oziroma za toliko časa, da se sir stopi in zlato rjavo zapeče.

Zaupali smo vam enega izmed naših slastnih fit receptov. V spletnem gymu jih nate čaka še veliko več. Kar 90 odličnih in hitrih receptov za zajtrk, kosilo in večerjo.

VČLANI SE!

PREVERITE ŠE: 

 

Zaupaj mi mail in bodi na tekočem o Bodylift dogajanju

DELI

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments