10 prednosti jutranje vadbe

Za vse, ki zjutraj ne telovadite, smo pripravili razloge, s katerimi boste jutranjo aktivnost vzljubili in se ves dan počutili več kot odlično. Po branju pa te Nika vabi na hitri jutranji trening za lepši dan. Povezava do videa, je na dnu bloga.

10 prednosti jutranje vadbe

1. Telesna aktivnost zgodaj zjutraj bo spodbudila vaš metabolizem in ga ohranja aktivnega dalj časa, včasih tudi do 24 ur. Rezultat se kaže v večanju izgorevanja kalorij na dan in to samo zato, ker ste zjutraj telovadili in svoje telo ‘zagnali’.

2. Z jutranjo telovadbo bo vaše telo dobilo veliko energije, bolj boste disciplinirani in imeli boste dober občutek, ker ste že zjutraj naredili nekaj zase.

3. Študije so pokazale, da fizično gibanje poveča miselne naloge in da to traja kar od 4 do 10 ur po vadbi. Telovadba zjutraj pomeni, da so misli v glavi jasne in dobro razmišljate brez čakanja na kavo, kot se to dogaja tistim, ki se jim dan začne ob skodelici te črne tekočine. Torej če je vaša služba zahtevna ali pa se šolate, je skrajni čas, da pričnete z jutranjo vadbo.

4. Če bo jutranja telovadba postala vaša prioriteta, vam ne bo težko vstati 30 do 60 minut prej. Redna telovadba tudi izboljšuje kakovost spanja, ki ga boste potrebovali manj kot sicer. Če se vam 30 do 60 minut zdi preveč, lahko začnete postopoma, najprej 10 do 20 minut telesne aktivnosti, ki jo povečujete do 30 oziroma 60 minut.

5. Če boste telovadbo izvajali vsako jutro približno ob istem času, se bo vaše telo na to navadilo in tudi vaš srčni utrip bo boljši. Telo se bo navadilo, da vsak dan ob istem času nekaj počnete in tako začelo priprave na telovadbo že nekaj trenutkov pred tem, ko boste vi odprli oči. To je dobro, ker:

– vaše telo se bo navadilo, da se vsak dan zbujate ob isti uri, kar pomeni, da se boste vedno laže zbujali in morda kmalu že ne boste več potrebovali budilke, da se boste zbudili; Kaj ni to super?

– hormoni pripravijo vaše telo na vadbo z uravnavanjem vašega krvnega tlaka, srčnega utripa in krvnega pretoka v mišicah;

– vaš metabolizem bo spodbudil hormone, da bodo delovali že, ko boste še spali. Bolje se boste počutili, imeli boste več energije in za vadbo boste pripravljeni, ko se boste zbudili.

6. Mnogi pravijo, da jutranja telovadba ureja njihov apetit ves dan. Ne samo da manj jedo (telesna aktivnost namreč povzroča povečanje endorfina, ki niža apetit), jedo tudi bolj zdrave obroke.

7. Ljudje, ki jutranjo aktivnost izvajajo redno, pravijo, da prebujanje sčasoma postane čas, ki ga težko čakajo. Poleg občutka zadovoljstva, da ste nekaj naredili zase, boste ugotovili, da je to primeren čas za načrtovanje dnevnih aktivnosti ali le globoko razmišljanje o čem, za kar po navadi nimate časa.

8. Če je zjutraj prva stvar, ki jo boste storili, telovadba, potem je to dokaz, da lahko druge stvari prilagodite vaši fizični aktivnosti. In, da sebe in svoje telo postavljate na prvo mesto.

9. Več kot 90 % tistih, ki se redno giba, to počne tudi zjutraj. Če želite, da to izvajate redno, preidite na jutranjo vadbo in naj to postane del vašega življenja. Zagotovo vam bo všeč.

10. Ljudje, ki ne marajo zgodnjega vstajanja, po navadi najdejo polno različnih izgovorov, da bi se izognili jutranji telovadbi. Takim bo pomagal star, vendar preizkušen trik. Prepričajte se, da vstanete pol urej, nato pol ure telovadite in se kasneje nagradite z dodatnim spancem ali še z nekaj dodatnimi minutami poležavanja. Ko boste odtelovadili, zagotovo ne boste več zaspani in ‘nagradnega’ spanca sploh ne boste potrebovali.

VIDEO: 10 minutni vodeni trening z Niko za dobro jutro🌞

BodyLift spletni Gym – PRIDRUŽI SE NAM

Zaupaj mi mail in bodi na tekočem o Bodylift dogajanju

DELI

guest
2 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments